Prenatalni test – Korak do mirne i bezbrižne trudnoće

Prvi trimestar trudnoće je i fizički i psihološki najosetljiviji

Ako ste uradili test na trudnoću i ukoliko je Vaš lekar trudnoću potvrdio, sigurno ste već osetili i prve simptome trudnoće ali i prve strahove i brige.

Da li će se trudnoća održati? Da li je sa bebom sve u redu? Da li sam bila disciplinovana i zdrava u trenutku začeća?

Ova i slična pitanja postavlja veliki broj žena na samom početku trudnoće.

Neretko se parovi odlučuju da informaciju o trudnoći čuvaju kao tajnu u prvim nedeljama dok ne budu potpuno sigurni da je sa bebom sve u redu.

Kako da uz pomoć samo jednog testa umirite sebe i uživate u ostatku trudnoće?

Prvi test u trudnoći koji možete da uradite već u 10. nedelji trudnoće je prenatalni VERIFIED test. U pitanju je potpuno neinvazivan test koji je bezopasan i za Vas i za bebu. Iz samo jedne epruvete Vaše krvi možemo saznati puno toga o zdravlju Vaše bebe.

Dok se beba razvija u Vašem stomaku, njen DNK preko posteljice dospeva u Vaš krvotok. Najsavremenija tehnologija nam je omogućila da izdvojimo bebin genetski materijal i da već nakon 10. nedelje trudnoće utvrdimo da je beba genetski zdrava.

VERIFIED prenatalni test sa preciznošću od 99% slučajeva otkriva najčešće hromozomopatije (aneuploidije i mikrodelecije) fetusa i omogućava Vam bezbrižnu trudnoću bez daljeg izlaganja invazivnim dijagnostičkim procedurama, a ukoliko to želite, saznaćete sa sigurnošću, da li očekujete dečaka ili devojčicu.

Ukoliko su nalazi VERIFIED testa uredni, nema potrebe da radite bilo koji drugi test.

majcina-i-bebina-DNK

VERIFIED vs Dabl test

Na dabl test, danas se upućuje gotovo svaka trudnica. Na osnovu rezultata dabl testa i ekspertnog ultrazvuka, Vaš lekar će proceniti da li postoji rizik od hromozomskih abnormalnosti i uputiće vas na dalja ispitivanja koju su najčešće invazivne dijagnostičke metode poput amniocenteze i analize horionskih čupica.
Ukoliko imate više od 35 godina, bespotrebno je da radite dabl test. Evo i zašto.

Rezultat dabl testa će pokazati visok rizik od hromozomskih poremećaja (hromozomopatija), samo na osnovu Vaših godina. Ovakav nalaz može dodatno da vas uplaši i zabrine, a lekar će vas verovatno uputiti na dijagnostiku invazivnim metodama kao što su amniocenteza ili biopsija horionskih čupica.

Sa druge strane, VERIFIED test omogućiće Vam da izbegnete invazivne metode, ukoliko je sa Vašom bebom sve uredu.

VERIFIED vs Amniocenteza

Pored togo što je upitanju invazivna metoda, koja nosi sa sobom minimalni rizik od pobačaja, amniocenteza se radi između 16. i 18. nedelje trudnoće, a na rezultat ćete čekati najmanje 2 nedelje.

To znači da ćete rezultate o tome da li vaša beba ima hromozomske abnormalnosti, saznati kada budete već u 6. mesecu trudnoće.

VERIFIED test možete uraditi več u 10. nedelji, rezultate ćete dobiti nakon 7 do 10 dana, a samo ukoliko je nalaz loš, lekar će vas uputiti na invazivnu dijagnostiku – biopsiju horionskih čupica, koju možete uraditi odmah po dobijanju rezultata NIPT Verified testa.

VERIFIED vs CVS (Biopsija horionskih čupica)

Biopsija horionskih čupica je dijagnostička metoda koja se radi između 10. i 12. nedelje trudnoće ali se može uraditi i do 15. nedelje trudnoće.

Ova metoda je invazivna i nosi sa sobom minimalni rizik od pobačaja.

Nije pokrivena zdravstvenim osiguranjem te nema potrebe da se izlažete trošku niti da rizikujete trudnoću, ukoliko je vaš VERIFIED test uredan.

Obezbedite sebi mirnu i bezbrižnu trudnoću od samog početka
Neki od skrining testova (kao što su dabl i tripl test) mogu da Vam kažu samo mogućnost, odnosno verovatnoću da Vaša beba možda ima genetski problem (na primer, jedan u 5000, ili jedan u 50).

Za invazivne dijagnostičke metode moraćete da sačekate malo duže, ali i da se nosite sa malim rizikom od komplikacija.

To su razlozi zbog kojih možete da se opredelite za VERIFIED test, koji daje precizne rezultate o genetskom zdravlju bebe već od 10. nedelje trudnoće.

Kako do VERIFIED testa?

Pozovite nas: 011 414 65 65 i 021 31 01 333
Poručite set za uzimanje uzorka koji će stići na Vašu adresu, a naš medicinski tim pružiće vam i sve dodatne informacije o testu kao i podatak o tome u kojoj najbližoj laboratoriji ćete izvaditi krv.

Uzorak se dalje šalje na analizu i u periodu od 7 – 10 radnih dana, Vi i Vaš lekar dobićete personalizovan rezultat VERIFIED testa.

Verified 3.0
Call Now Button